2/ T5 vogeldaglicht systeem

T5 daglicht systeem
Dit systeem past in uw oude armatuur, alleen de starter verwijderen, deze is niet meer nodig.

T5 systeem verkrijgbaar in 4 maten: incl.T5-TL buis vogeldaglicht

Type: past in uw oude armatuurLengtePrijs
Vogeldaglicht T5-TL systeem + TL 14 watt60 cm€20,49
Vogeldaglicht T5-TL systeem + TL 21 watt90 cm€21,50
Vogeldaglicht T5-TL systeem + TL 28 watt120 cm€22,50
Vogeldaglicht T5-TL systeem + TL 35 watt150 cm€27,50
Prijzen zijn inclusief BTW

T5-TL buis in 7 maten: los verkrijgbaar

6500 Kelvin/Branduren per TL buis = ongeveer 20.000 uur, lamp om de twee jaar vervangen.

Alleen de reserve T5 buizen passen niet in een oude T8 armatuur, u heeft het komplete T5 systeem nodig om in uw oude T8 armatuur te plaatsen.

De T5 reserve buizen passen wel direct in de Micro armaturen.

TypeLengtePrijs
Vogeldaglicht T5-TL buis/daglicht 4 watt13 cm€4,99
Vogeldaglicht T5-TL buis/daglicht 6 watt23 cm€4,99
Vogeldaglicht T5-TL buis/daglicht 8 watt30 cm€5,99
Vogeldaglicht T5-TL buis/daglicht 14 watt60 cm€6,99
Vogeldaglicht T5-TL buis/daglicht 21 watt90 cm€7,99
Vogeldaglicht T5-TL buis/daglicht 28 watt120 cm€8,99
Vogeldaglicht T5-TL buis/daglicht 35 watt150 cm€9,99
Prijzen zijn inclusief BTW

Informatie over BirdLights T5 verlichting

Vogeldaglicht zorgt voor een verbetering van activiteit, prestaties en broedresultaten. Uw vogels komen veel beter tot hun recht. Door de waarheidsgetrouwe kleurweergave komen de kleuren van het verendek veel beter uit de verf en zorgt vogeldaglicht voor gezonde en levendige vogels. De productiviteit van vogels neemt toe bij beter licht.

Vogel kleuren


Met dit daglicht bleken donkere vogels niet op, wat met zonlicht wel gebeurt.

Dit systeem is een ideaal systeem voor uw vogel- en duivenverblijf. Het T5-systeem past in uw oude armatuur zonder aanpassingen, door middel van een adapter met ingebouwde hoogfrequent micro elektronisch voorschakel apparaat [EVSA] en schakelt de oude VSA in uw oude armatuur uit. Dus de oude armatuur hoeft niet eerst voorzien te worden van een nieuwe VSA. U moet alleen de starter uit uw oude armatuur verwijderen, deze heeft u niet meer nodig; het T5-systeem neemt het over, uw oude armatuur zorgt alleen nog maar voor stroomvoorziening.

Plaatsing armatuur

Dan plaatst u het T5-systeem in uw armatuur en draait hem aan (simpele montage hetzelfde als een gewone TL).

Dit systeem kan alleen geplaatst worden in armaturen met een starter en is geheel geluidsvrij (geen gebrom).

Het T5 systeem is te gebruiken in combinatie met een tijdklok.

Starter is niet meer nodig.

Verlichting luminatie overzicht

Dit systeem is verkrijgbaar in 4 maten: 0.60 cm/0.90cm/1.20 cm en 1.50 cm. Een gewone daglicht TL van 36 Watt (1.20 cm) plus de starter verbruikt 42 tot 43 Watt en het T5 systeem met automatische start verbruikt 24 Watt en is dus energiebesparend, met dezelfde lichtopbrengst. Door een lager energieverbruik en minder warmte ontwikkeling heb je ook minder C02 uitstoot dus beter voor het milieu. Het systeem springt direct aan zonder te knipperen zoals een gewone TL, het gaat in één keer aan zonder dat er stroboscopische flikkeringen optreden (rustiger voor uw vogels). Daardoor geeft het prettiger licht.

Een gewone daglicht TL “flikkert” 50 x per seconde aan en uit, omdat het een T8-TL Hertz systeem is. Door de traagheid van onze ogen zien we dit niet, maar vogels zouden hier volgens onderzoek wel gevoelig voor zijn en dit zou zelfs tot een extra stressfactor leiden.

Doordat het T5-TL systeem een hoogfrequent micro EVSA heeft, “flikkeren” deze lampen niet meer.

De luminatie voor het T5-TL systeem is 110 lumen per watt, dat is iets meer dan een gewone T8 daglicht TL (lumen = de hoeveelheid licht die door een oppervlak wordt uitgestraald).

Het aantal kelvin is 6500 per TL-buis (kelvin = kleurtemperatuur). Alles wat boven de 6500 Kelvin is wordt te blauw van kleur.

T5-TL is 5 cm korter dan een traditionele T8-TL lamp en de pootjes staan wat dichter bij elkaar omdat de TL-lamp van een T5 aanzienlijk dunner is dan een gewone T8-TL, 16 mm in diameter. Daardoor past een T5-TL lamp niet in een gewone T8-TL armatuur.
Ook moet een T5-TL lamp altijd aangestuurd worden door een elektronisch voorschakelapparaat (EVSA).
De traditionele T8 armaturen en T8-TL lampen zijn een verouderd systeem.

Dit daglicht systeem is ook helderder dan een gewone T8-daglicht TL en het licht is veel egaler, omdat de TL buizen zijn voorzien van UV/krypton gas. Een gewone T8 daglicht TL verbruikt meer energie, maar produceert alleen in het begin meer licht, de lichtopbrengst van een gewone daglicht T8-TL neemt snel af en een T5-lamp produceert na het inbranden gedurende de gehele levensduur (20.000 uur) dezelfde hoeveelheid daglicht en gaat ook niet knipperen tijdens de laatste levensfase van de lamp. Een T5-TL is voordeliger in verbruik en aanschaf dan een T8-TL. U hoeft dit systeem maar één keer aan te schaffen; als de TL buis stuk is, hoeft u alleen maar de buis te vervangen en die is zeker de helft goedkoper dan een gewone daglicht T8-TL.

Dit systeem is een betaalbaar hoogfrequent systeem dat zeker de moeite waard is, om al uw oude TL-buizen te vervangen voor het T5 systeem.

Alle BirdLights systemen worden inclusief Vogeldaglicht T5-TL buis geleverd.

BirdLights systemen hebben een betere lichtopbrengst dan LED verlichting, doordat de ruimte helemaal gevuld word met licht. LED straalt naar beneden en vult niet. Led is en blijft een puntverlichting. Hierdoor krijg je schaduwvlakken. Vroeger gingen we ook geen tien gloeilampen naast elkaar hangen voor meer licht, doe dat dan ook niet met LED. De kleur daglicht van LED is nog niet goed genoeg, de kleur loopt terug naar wit naarmate de lamp ouder wordt.

BirdLights Vogeldaglicht heeft UV wat LED niet heeft, maar wat vogels wel nodig hebben…let daar dus op!!!!!

LED is nog niet geschikt voor de vogelhobby.

Er is nog niets beters uitgevonden dan de buisverlichting voor de vogelhobby.

info@birdlights.nl

Schouwlamp

Schouwlampje

Schouwlampje om de eieren door te lichten of ze bevrucht zijn. Lampje is van RVS en wordt geleverd met alkaline AAA penlite batterij, heeft een riem clip en hand koord.

per stuk 5,99

Warmte lamp

Warmtelamp

Micro infrarood keramische warmtelamp, deze lamp is ideaal om jonge vogels en kuikens warm te houden. De warmte lamp is 50 Watt en heeft een E27 dikke fitting. Deze warmtelamp kan vrij dicht op de vogels worden geplaatst, omdat de lamp 50 watt is wordt deze niet gloeiend heet en kan 20 cm boven de vogels worden geplaatst. De lamp is maar 8.3 cm lang en 6.2 cm breed en zwart van kleur, ideaal voor boven nesten te plaatsen of in grote broedblokken te hangen.

per stuk 9,99

BMC/BirdLights Modern Company

Alle bestellingen worden met grote zorg en aandacht verpakt zodat de kans op schade vrijwel uitgesloten is.